Lemmings-szerű ügyességi játék az Ubuntu Linux rendszeren

Akik szerették és emlékeznek még a népszerű játékra, amely Lemmings néven terjedt, biztosan ki fogják próbálni a most bemutatásra kerülő változatát. Ezúttal pingvinek tucatjait kell megmentenünk az egyre nehezedő akadálypályán, hogy eljussanak jégbarlangjukba.

1.) Letöltés és telepítés

Synaptic csomagkezelővel telepítsük fel a pingus nevű csomagot és függőségeit, vagy pedig Terminál-ban az alábbi parancs segítségével:

sudo apt-get install pingus

2.) Használat

Sikeres telepítést követően indítsuk el az Alkalmazások -> Játékok -> Pingus menüpontról.

A játék alapértelmezés szerint anyanyelvünkön fog mindent feliratozni, így könnyen érthető lesz azok számára is, akik most ismerkednének meg ezzel a típusú játékkal. Minden pályán a rendelkezésünkre álló segítségekkel ruházhatjuk fel kiválasztott pingvinünket, pl.: repülés, ásás stb. Amelyeket a megfelelő helyen és időben kihasználva szabad utat készíthetünk az egymás után sorakozó pingvintársának. A segítségek közül amennyiben egynél több is rendelkezésünkre áll, válasszuk ki a legszükségesebbet és kattintsunk arra a pingvinre, amelyikkel el szeretnénk érni annak eredményét. Figyelnünk kell arra, hogy a játék csak a megfelelő számú pingvin megmentése esetén enged tovább a következő küldetésre. A pálya képernyőn nem látható részeire a nyílbillentyűk megnyomásával tudunk navigálni.

3.) Kapcsolódó weboldalak

- A Pingus hivatalos oldala

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.